fbpx
Право

Справу Гонгадзе можуть відновити – адвокат

Не виключено, що справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе можуть почати розслідувати заново. Таку заяву зробив адвокат екс-глави департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача Григорій Демиденко. За його словами, причиною відновлення слідства може послужити відсутність свідоцтва про смерть Георгія Гонгадзе.

«Хто бачив свідоцтво про смерть, видане на ім’я Георгія Гонгадзе? Ні, не лікарське свідоцтво, а документ, який видає морг. Я відповім: його не існує. Значить – Гонгадзе юридично не мертвий. Адже його мати говорить те ж саме», – зазначив Григорій Демиденко.

Також, за словами адвоката, під час розгляду справи про вбивство Гонгадзе в першій інстанції було допущено багато порушень, тому в апеляційному суді його можуть перевернути «з ніг на голову» і винести зовсім інший вердикт. У той же час, посилаючись на слова свого підзахисного Олексія Пукача, Григорій Демиденко не виключає, що всі матеріали можуть повернути до суду або призначити додаткове розслідування.

Через 9 місяців після оголошення вироку у справі про вбивство Георгія Гонгадзе, Олексій Пукач перебуває в СІЗО. Тут він продовжує знайомитися з протоколами судових засідань. З 14 томів він вже встиг прочитати 7 або 8. І хоча суд не обмежив екс-генералу час для ознайомлення з матеріалами, багато хто вважає, що він затягує цей процес. Проте адвокат підсудного стверджує протилежне.

У той же час захисник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко стверджує, що Олексій Пукач спеціально затягує процес, оскільки не хоче у в’язницю. В ізоляторі СБУ йому набагато комфортніше. Враховуючи те, як екс-генерал читає протоколи, не виключено, що новий судовий процес почнеться не раніше червня 2014 року.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва визнав екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного ув’язнення.

За матеріалами: vesti.ua

Читайте також: