fbpx
Економіка

Російська економіка вичерпала потенціал зростання – звіт S & P

 Економічне зростання в Росії зараз сповільнюється не лише через несприятливу ​​зовнішньоекономічну кон’юнктуру, але й через вичерпання потенціалу зростання економіки Росії. Про це стало відомо зі звіту експертів міжнародного агентства Standard & Poor’s. «За нашими прогнозами, в 2013 році зростання ВВП в Росії сповільниться до рівня 2 %. Зокрема, в 2012 році, цей показник становив 3,4%, а в 2011 році – 4,3%», – уточнюють експерти.

 Говорячи про можливі причини зниження зростання економіки Росії, в S & P заявили, що погіршення ситуації в ЄС та інших державах обумовлює зниження попиту на російський експорт. Зокрема, це стосується нафти та інших сировинних товарів. При цьому, додали експерти, економіка Росії відчуває дефіцит інвестицій в нові виробничі потужності у сфері добувної промисловості.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 На думку Standard & Poor’s, економічне зростання в Росії сповільнюється унаслідок відтоку приватного капіталу з країни. Вся справа в тому, що нинішній діловий клімат в Росії стримує залучення не тільки внутрішніх, а й іноземних інвестицій.

 Експерти агентства S & P звертають увагу і на те, що з 2012 року в Росії спостерігається зростання інфляції. Крім того, рівень безробіття в Росії залишався на рекордно низьких показниках.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 «Ці фактори, а також скорочення профіциту торговельного балансу Росії дозволяють нам зробити висновок про те, що зараз економіка Росії працює майже що на межі свого потенціалу. Перед країною стоїть непросте питання: яким чином Росія може протистояти уповільненню темпів зростання економіки при ослабленні підтримуючого фактору – зростаючих цін на сировину», – резюмують експерти агентства.

 На думку аналітиків, для стійкого зростання економіки буде потрібно поліпшення ділового клімату в російській державі.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: