fbpx
Політика

Рибак упевнений, що Україна приєднається до ЄС

 Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вірить у те, що Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана, і зазначає, що Україні ніхто не повинен вказувати, який потрібно робити вибір.

"Я вірю, що Угода між Україною та Європейським союзом буде підписана", – сказав В. Рибак під час наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Ужгороді в середу.

"Сьогодні такі історичні дні для України – куди підемо далі, як ми будемо розвиватися", – додав він.

Спікер зазначив, що президент України Віктор Янукович поставив завдання уряду – встановлення в Україні європейських стандартів.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Ми йдемо в Європу", – сказав В. Рибак.

За словами спікера, далі Україна не може жити з такою пенсією, такою зарплатою, в Україні повинні бути введені інші стандарти освіти.

"Ми виконуємо свої зобов’язання перед Європою", – сказав спікер.

За словами В. Рибака, Україні залишилося прийняти кілька законів.

"Я бачу, що ми їх приймемо. Верховна Рада об’єдналася навколо цих законів", – сказав він, додавши, що проти прийняття євроінтеграційних законів виступають лише комуністи, які висловлюють свою думку про необхідність вступу України до Митного союзу.

При цьому В.Рибак підкреслив, що Україна повинна стримувати себе "від різких оцінок у бік Росії ". В. Рибак додав, що Росія є стратегічним партнером України, і наша країна повинна робити все, щоб відносини з РФ були дружніми, щоб забезпечити нормальні економічні ринкові відносини.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

"Але ми не можемо, щоб хтось диктував нам, який вибір нам робити, і куди Україна піде. Це тут вирішується, у нас в Україні", – заявив він.

При цьому В.Рибак підкреслив, що деякі проблеми у відносинах Росії і України після підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС виникнуть, проте якісь питання будуть вирішуватися, якісь обговорюються вже зараз. Крім того, будуть запропоновані для вирішення проблемних моментів якісь компенсатори, вважає спікер.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: