fbpx
Політика

Рада Федерації РФ підтримала закон про реформування РАН

 У рамках сьогоднішнього засідання, 25 вересня, Рада Федерації Росії схвалила закон про реформування Російської академії наук. Виходячи з даного документа, управлінням НДІ тепер займатиметься агентство з управління майном РАН. Крім того, державна влада не зможе втручатися в наукову діяльність, а поточний глава академії збереже свій пост ще 3 роки.

Інформація про реформування Російської академії наук з’явилася ще в кінці червня. Перша версія документа передбачала повну ліквідацію РАН , РАМН і РАСГН, проте згодом він був доопрацьований. Так, згідно з прийнятим варіантом закону, Академії медичних та сільськогосподарських наук приєднаються до РАН .

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Відповідно до закону, Російська академія наук тепер буде державною бюджетною установою, яка буде займатися формуванням наукових завдань для інститутів, а також розподіляти бюджетні кошти на проведення досліджень.

Як повідомив заступник голови комітету Ради Федерації з науки, культури та освіти Віктор Косоуров, даний закон передбачає додаткові фінансові зобов’язання з боку держави в розмірі більше 500 мільйонів рублів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: