fbpx
Новини світу

При землетрусі в Пакистані з’явився новий острів

 Після вчорашнього землетрусу магнітудою 7,7 балів, що стався в південно – західній провінції Пакистану Белуджистан, в морі, недалеко від провінційного портового міста Гвадар, виріс острів.

 За останніми оцінками площа острова становить 20 тис квадратних метрів, його довжина близько 200 метрів, ширина – 100 метрів, а висота близько 20 метрів. За останніми офіційними даними влади Пакистану, в результаті землетрусу загинуло більше 200 людей і не менше 350 осіб отримали травми різного ступеня. Найсильніше від землетрусу постраждав округ Аваран, зруйновані сотні глинобитних будинків та пошкоджено засоби комунікації та зв’язку.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Відлуння землетрусу в Пакистані спостерігалися по всій території Південної Азії. Підземні поштовхи, епіцентр яких був розташований на відстані 20 кілометрів від поверхні землі, були настільки сильними, що спровокували появу з води невеликого острова поблизу узбережжя Пакистану, якого раніше не було видно. Для проведення в районі рятувальних робіт, влада направила на місце катастрофи частини військових підрозділів та необхідну робочу техніку.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 На території провінції Белуджістана оголошено режим надзвичайного стану.

 

Під час землетрусу в Пакистані з’явився новий острів (відео): 

По материалам: ИТАР-ТАСС

Читайте також: