fbpx
Суспільство

Працівники культури Литви на знак протесту проведуть «голу акцію»

 За повідомленнями DELFI з посиланням на представника профспілки відомства Пятраса Зурліса, в Литві працівники культури мають намір провести «голий» мітинг в тому випадку, якщо влада не виконає їхні вимоги про підвищення зарплат. Дата акції ще не призначена.

 «Ми беремо приклад з поліцейських Литви: вони зняли своє взуття на площі перед Будинком уряду, і їх вимоги влада задовольнила (акція протесту поліцейських відбулася у квітні 2009 року, учасники якої на знак свого тяжкого становища роззулися). Ми не будемо знімати тільки взуття, ми роздягнемося догола. Даю вам обіцянку, що всі учасники акції на хвилину роздягнуться абсолютно догола», – заявив представник профспілки в ефірі передачі радіостанції Ziniu Radijas «Питання дня».

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

 Скільки людей готові подібним чином протестувати, не уточнюється. Ще в якості однієї міри впливу на керівництво Литви, Зурліс запропонував під час студентської сесії закрити бібліотеки, тим самим, викликаючи «хаос». Якщо і це не допоможе, то, за його словами, буде організовано страйк.

 На даний момент середня зарплата працівників мистецтва і культури в Литві складає близько 390 доларів. Працівники вимагають збільшити її до 665 доларів. У травні прем’єр – міністр Альгірдас Буткявічюс пообіцяв, що, починаючи з 2014 року зарплати працівникам мистецтва і культури будуть поступово підвищуватися.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: