Партія регіонів не підтримає закон «Про доступ до публічної інформації» – Олійник

 Фракція Партії регіонів у Верховній Раді України не має наміру підтримувати ініціативу, спрямовану на звуження конституційного права громадян на отримання інформації, заявив народний депутат цієї фракції Володимир Олійник, коментуючи дискусію, яка виникла в журналістському середовищі внаслідок реєстрації у Верховній Раді законопроекту про внесення змін до закону "Про доступ до публічної інформації".

 "Цей законопроект був підготовлений з ініціативи Асоціації міст України, проте остання дискусія з журналістами показала, що відповідний проект закону може створити певні обмеження доступу до публічної інформації", – цитує В.Олійника прес -служба Партії регіонів.

 "Зокрема, пропонувалося ввести оплату при отриманні інформації, якщо її обсяги складають більше десяти друкованих аркушів. Але експерти стверджують, що іноді чиновники замість короткої відповіді на півсторінки можуть розписати її і на 20 сторінок. Тобто створити штучну перешкоду для отримання громадянами інформації. З іншого боку, слушними є пропозиції не відповідати на запити анонімам", – додав він.

Related Post

 За словами парламентарія, дискусія, що виникла в суспільстві після реєстрації відповідного законопроекту, продемонструвала, що проект закону потребує серйозне доопрацювання.

 "Я підтримую точку зору, щоб зняти цей законопроект з реєстрації, замість цього провести серію "круглих столів" щодо даного питання. А позиція фракції Партії регіонів у цьому питанні буде незмінною – будь-яке звуження конституційного права громадян на отримання інформації підтримане не буде", – резюмував В.Олійник.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment