fbpx
Право

Експерти ЄК прибули на іспано-гібралтарський кордон

Експерти ЄК з питань безпеки, міжнародного права та організації митного контролю прибули до Іспанії і почали проводити інспекцію ситуації, яка склалася на кордоні з Гібралтаром. Зокрема, їх нинішній візит викликаний протестом Великобританії проти проведеної владою Іспанії політики посилення прикордонного контролю, що, на думку Великобританії, порушує права на вільне пересування громадян Європи і товарів.

За повідомленням Європейської комісії, спрямовані експерти проінспектують іспано-гібралтарський кордон на предмет відповідності європейському законодавству, яким встановлено порядок її перетину. Також, експерти проведуть вивчення питання, пов’язаного із зростаючою контрабандою тютюнових виробів на іспано-гібралтарському кордоні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

ЄК зазначає, що в завдання експертів не включене вивчення порушень Гібралтаром оскаржених Іспанією домовленостей зі свободи рибного лову й з охорони навколишнього середовища. За названими питаннями ЄК направить окрему місію.

За повідомленням генерального директора з зовнішньополітичних питань і багатосторонніх відносин МЗС Іспанії Ігнасіо Ібаньеса, яке він зробив для ЗМІ, Іспанія створить для експертів ЄК всі умови для успішної реалізації їх місії. Разом з тим він висловив упевненість в тому, що вжиті владою заходи з посилення прикордонного контролю повністю відповідають законодавству європейських країн.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 

Англія і Іспанія конфліктують через Гібралтар (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: