fbpx
Футбол

«У світовому футболі головне – організація гри», – Луческу

Наставник донецького «Шахтаря» Мірча Луческу поділився особистою думкою про аспекти сучасного футболу. Румунський фахівець упевнений, що на сьогоднішній день у «великому футболі» одним з найважливіших факторів є організація гри.

Крім того, відзначає Луческу, у футболі довгі паси також мають свою важливість і дуже значимі. Довгі паси – це вид побудови гри. Він принесе свої плоди, якщо використовувати його з розумом.

«Не хочу вдаватися в подробиці, немає сенсу», – додав румун.

Однак, заявив Луческу, довгий пас – це дуже важливий технічний елемент. За його словами, вчасно зроблена довга передача може вивести з гри всіх опонентів з іншої команди.

Луческу прокоментував, наскільки нинішній успіх «Шахтаря» пов’язаний з тактичною виучкою команди. Враховуючи той факт, що протягом усього часу «Шахтар» постійно міняв футболістів, а іноді – дуже цінних футболістів, Луческу відвів організації гри в таборі «гірників» значний відсоток.

«Ми втрачали тільки дуже важливих виконавців. Всі говорили, що без цих гравців ця команда не вистоїть. Однак ми вистояли і продовжили вигравати кубки та титули. Наша команда може зіграти на високому рівні в Лізі чемпіонів, показавши всім захоплюючий футбол», – запевнив Луческу.

Саме тому, додав тренер, в даний час в усьому світовому футболі найголовнішим моментом є організація гри. Крім того, сюди потрібно додати й здатність футболістів бігати, перехоплювати м’яч, «пожертвувати собою», а також співпрацювати з іншими.

«І, напевно, тільки після всіх цих моментів важливий талант», – міркує тренер.

За його словами, талант футболіста повинен підтримуватися усіма: не тільки самими гравцями, але і тренерами. Але все одно, впевнений румун, сьогодні у футболі якості, пов’язані зі співпрацею з колегами по команді, – важливіші, ніж талант.

За матеріалами: shakhtar.com

Читайте також: