fbpx
Політика

«УДАР» продовжує виступати за проведення консультацій у форматі «влада-опозиція-ЄС»

 Під час зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства Австрії Міхаелем Шпінделеггером, лідер української партії «УДАР» Віталій Кличко нагадав, що ще влітку, під час зустрічі з послом делегації ЄС в Україні, він запропонував провести консультації у форматі «влада – опозиція – ЄС». За його словами, він продовжує виступати на підтримку цієї ідеї. Зокрема, він підтримує проведення таких консультацій 10-11 жовтня за участю єврокомісара Штефана Фюле.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Ми високо оцінюємо те, що роблять наші друзі в Європі для того, щоб Україна успішно підписала Угоду про асоціацію. І ми також зробимо все, що в наших силах, щоб саміт у Вільнюсі був успішним для України», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що Євросоюз, приймаючи рішення, повинен враховувати і те, що дана угода надасть українській опозиції і самому Євросоюзу додаткові важелі впливу на українську владу і створить більш сприятливі умови для проведення виборів у 2015 році.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Ми впевнені, що асоціація дозволить вирішити в Україні питання політв’язнів, зокрема Юлії Тимошенко. Непідписання документа означатиме, що Тимошенко залишиться у в’язниці», – підкреслив Кличко.

Наостанок він додав, що завдання української опозиції полягає в тому, щоб всі умови, необхідні для асоціації, були виконані.

Читайте також: