fbpx
Право

Кучерена: Сноуден вчить російську мову

Як повідомив Анатолій Кучерена, адвокат, член Громадської палати, який представляє інтереси Сноудена, його підзахисний – екс -співробітник Агентства з національної безпеки (АНБ) США, який отримав тимчасовий притулок у Росії, в даний час вивчає російську мову і чекає приїзду батьків.

«Я постійно перебуваю на зв’язку з батьком Едварда. На даний момент він оформляє всі необхідні документи для себе і своєї дружини, і вони проходять всі необхідні, пов’язані з приїздом до Росії, процедури. Батьки часто пишуть Едварду. Я дуже хочу, щоб вони приїхали якомога скоріше. Едварду як ніколи раніше дуже необхідна підтримка рідних», – сказав Кучерена.

За його словами, він не зможе розкрити не тільки місцеперебування підопічного, але навіть і приблизну дату приїзду батьків Сноудена до Росії. «Природно, що місце перебування Сноудена тримається в найсуворішому секреті. Він почувається чудово, це дуже тямущий молодий чоловік і схоплює усе на льоту. Він перебуває в бадьорому настрої і навіть почав вивчати російську мову. Щодо дати приїзду батьків Сноудена, то це швидше пов’язане з чинним законодавством Америки. Поки пролити світло навіть на приблизну дату їх приїзду не представляється можливим», – додав Кучерена.

Раніше Кучерена сказав пресі, що виходячи з тих обставин, які склалися навколо Сноудена, він збирається облаштовуватися в Росії. Нагадаємо, що Росія дала політичний притулок колишньому співробітнику АНБ США строком на один рік 1 серпня 2013 року, після того, як він провів 2 місяці в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво. Сноуден повідав громадськості про програми стеження Сполучених Штатів, які були націлені на об’єкти по всьому світу. У себе на батьківщині він обвинувачується в незаконному розголошенні секретних даних на шкоду безпеці США .

Кучерена: Сноуден має намір влаштовувати своє життя в Росії (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: