Комітет ВРУ пропонує перевіряти на знання Конституції і державної мови претендентів на українське громадянство

  Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект, що пропонує претендентам на українське громадянство проходити тест на знання Конституції та української мови.

Глава комітету, народний депутат Валерій Пацкан (фракція "УДАР") повідомив агентству "Інтерфакс- Україна" у вівторок  що члени комітету "практично одноголосно" прийняли відповідне рішення. Разом з тим, депутат не став прогнозувати, коли законопроект може бути розглянутий у залі.

Автор законопроекту народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Парубій пропонує доповнити закон "Про громадянство України" ще однією умовою для отримання громадянства – успішним проходженням усного та письмового тестування на знання Конституції України та володіння державною мовою на достатньому для спілкування рівні.

Related Post

При цьому, пропонується не поширювати цю вимогу на осіб, обмежених в комунікативних здібностях внаслідок інвалідності. Автор також пропонує встановити, що законні джерела існування для осіб, які претендують на українське громадянство, не повинні бути нижчими за прожитковий мінімум громадян.

"Ми говоримо про ті речі, які існують у всіх європейських державах. Людина, що бажає стати громадянином України, повинна знати Конституцію, закони, мову", – сказав глава комітету.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment