fbpx
Політика

Комітет ВРУ пропонує перевіряти на знання Конституції і державної мови претендентів на українське громадянство

  Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект, що пропонує претендентам на українське громадянство проходити тест на знання Конституції та української мови.

Глава комітету, народний депутат Валерій Пацкан (фракція "УДАР") повідомив агентству "Інтерфакс- Україна" у вівторок  що члени комітету "практично одноголосно" прийняли відповідне рішення. Разом з тим, депутат не став прогнозувати, коли законопроект може бути розглянутий у залі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Автор законопроекту народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Парубій пропонує доповнити закон "Про громадянство України" ще однією умовою для отримання громадянства – успішним проходженням усного та письмового тестування на знання Конституції України та володіння державною мовою на достатньому для спілкування рівні.

При цьому, пропонується не поширювати цю вимогу на осіб, обмежених в комунікативних здібностях внаслідок інвалідності. Автор також пропонує встановити, що законні джерела існування для осіб, які претендують на українське громадянство, не повинні бути нижчими за прожитковий мінімум громадян.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Ми говоримо про ті речі, які існують у всіх європейських державах. Людина, що бажає стати громадянином України, повинна знати Конституцію, закони, мову", – сказав глава комітету.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: