fbpx
Політика

Грузія: Європарламентарі провідали Вано Мерабішвілі у в’язниці

 Сьогодні, 24 вересня, депутати Європарламенту зустрілися в т.зв. в’язниці Матросова з колишнім прем’єр – міністром і головою МВС Грузії, нині генсеком партії «Єдиний національний рух» (ЕНД) Вано Мерабішвілі.

 Провідати ув’язненого вирішили представники однієї з Європейських народних партій. До того як увійти на територію в’язниці, вони не зробили ніяких заяв пресі. Парламентаріями на територію в’язниці були занесені в целофанових пакетах імовірно фрукти і овочі.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 На сьогодні Вано Мерабішвілі, за версією прихильників партії ЕНД, вважається особистим в’язнем прем’єр – міністра Іванішвілі. Нагадаємо, що Вано Мерабішвілі був затриманий 21 травня 2013 після допиту в крайовій прокуратурі разом з губернатором Кахетії (західний регіон Грузії) Чіаберашвілі. Спочатку він був звинувачений у нецільовій розтраті коштів, однак згодом йому було пред’явлено ще кілька звинувачень. Мерабішвілі заперечує всі пред’явлені звинувачення на свою адресу.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше разом з низкою вимог до влади Мерабішвілі оголосив голодування, вимагаючи, зокрема, щоб у його камері встановили телевізор (так як він, все ще залишаючись генеральним секретарем в ЕНД, позбавлений інформації про події в країні) і дозволили членам його сім’ї користуватися банківськими рахунками.

 Тюремний медперсонал свідчить про помітне погіршення здоров’я генсека.

Голодування Мерабішвілі (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: