fbpx
Література

У Великобританії продають “вікна Пітера Пена”

Будинок письменника Джеймса Метью Баррі (автора казки про Пітера Пена) знаходиться в жахливому стані. Британська актриса і продюсер Джоанна Ламлі (член опікунської фонду Peter Pan Moat Brae Trust) почала кампанію зі збору коштів на реставрацію особняка, закликавши зібрати гроші хоча б на ремонт вікон, яких в будівлі налічується близько сорока.

Особняк Метью Баррі розташований в місті Дамфріс (Шотландія). На ремонт вікон потрібно близько 100 000 фунтів стерлінгів. Для того щоб залучити до проекту потенційних інвесторів, піклувальники фонду Peter Pan Moat Brae Trust запропонували шанувальникам творчості Баррі придбати будь-яке вікно його будинку у власність і забезпечити його реставрацію. Таким чином, у кожного бажаючого з’явиться «приватна сполучна ланка з Неверлендом».

Невелике віконце на сходовій клітці обійдеться приблизно в 500 фунтів стерлінгів. Найдорожче вікно, розташоване в дитячій кімнаті і описане в казці про Пітера Пена, буде коштувати 20 000 фунтів стерлінгів. «В історії про Пітера Пена вікна грають дуже важливу роль. Пітер Пен вперше з’являється у вікні, потім діти летять за ним з вікна. Біля вікна місіс Дарлінг чекає на їх повернення», – розповіла Джоанна Ламлі.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: