fbpx
Авто

Росія скорочує витрати на безпеку руху в три рази

Фінансування російської федеральної цільової програми з підвищення безпеки дорожнього руху скоротиться більш ніж у три рази і складе 32 мільярди рублів, заявив на засіданні уряду РФ глава Кабінету міністрів Дмитро Медведєв. З федерального бюджету на цю програму буде виділено 17,5 мільярди рублів, з регіональних бюджетів – 14,5 мільярди рублів. З чим пов’язано скорочення асигнувань на дорожню безпеку, глава уряду не прокоментував.

У своєму виступі Дмитро Медведєв зазначив, що попередня федеральна цільова програма була досить ефективною: «Досить сказати, що за роки дії програми такий травматизм і кількість загиблих у ДТП – найважча цифра – скоротилася практично на 20 відсотків».

Раніше пропоновану федеральну програму з дорожньої безпеки розкритикували представники експертної ради. Вони відзначили, що цільовий показник смертності на дорогах, передбачений на рівні 4,17 загиблих на 10 000 автомобілів, значно перевищує аналогічний показник у розвинених країнах (1 загиблий на 10 000 автомобілів).

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: