fbpx
Кінотеатри

Україна представить фільм “Параджанов” на Міжнародному кінофестивалі в Гамбурзі

Творчий тандем українки Олени Фетісової і француза Сержа Аведікяна, який зняв фільм «Параджанов», представить свою роботу в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю в Гамбурзі, який стартує 26 вересня і триватиме до 5 жовтня.

Ця стрічка ще не була представлена ​​українській публіці – на батьківщині Фетісової картину «Параджанов» глядачі зможуть побачити на широких екранах в кінці цього місяця. Зате біографічна стрічка про великого режисера вже отримала приз "Золотий Дюк" на Одеському міжнародному кінофестивалі як кращий український повнометражний фільм. Крім цього, Оскарівський комітет України висунув стрічку «Параджанов» на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

"Вірменин, який народився в Грузії і відбував термін за український націоналізм", – так кажуть про Параджанова. У картині розповідається про протистояння режисера радянської влади в епоху, коли про гласність можна було тільки мріяти.

Один з творців фільму «Параджанов» – Серж Аведікян – був другом режисера, йому ж довелося виконати роль головного героя.

Фільм "Параджанов" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: