fbpx
Політика

Захисники Тимошенко продовжують ухилятися від відкритого розгляду справи ЄЕСУ – держобвинувач

 Захист екс-прем’єра Юлії Тимошенко продовжує дотримуватися лінії ухилення від відкритого судового розгляду справи про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ, вважає держобвинувач Вікторія Калита.

"Сторона захисту продовжує дотримуватися своєї стратегічної лінії ухилення від відкритого судового розгляду даної кримінальної справи", – сказала В. Калита журналістам у понеділок після закінчення судового засідання.

За її словами, захист, вимагаючи розглянути клопотання Ю.Тимошенко про закриття справи у зв’язку з відсутністю складу злочину, робить "заяви на публіку".

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

"Неодноразово заявлялися клопотання про закриття кримінальної справи за реабілітуючими обставинами, на публіку давалася оцінка доказів у цій кримінальній справі, що ще неможливо робити за законом. Але реального бажання захисту досліджувати докази в судовому засіданні, як цього вимагає закон, ми поки не бачимо", – сказала В. Калита.

За її словами, для прогресу в розгляді справи ЄЕСУ необхідна явка до суду Ю. Тимошенко.

"Вона, як ми бачимо, демонструє подвійні стандарти. Вона каже одне, а демонструє зовсім інше і на судовому засіданні її досі немає", – підкреслила В. Калита.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Вона також зауважила, що на даному етапі держзвинувачення вважає за краще утриматися від примусової доставки підсудної, щоб "не давати стороні захисту можливість говорити про використання будь-якого примусу або тортур".

"Ми все-таки дотримуємося позиції, що на даному етапі потрібна добра воля підсудної з’явитися на судове засідання", – підсумувала Вікторія Калита.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: