Відбір на ЧС-2014. ФІФА оголосить вердикт щодо збірної України 27 вересня

 Підняте в кінці минулого тижня питання про покарання національної збірної України за поведінку глядачів у відбірковому матчі на чемпіонат світу проти Сан-Марино, у ФІФА закриють вже найближчої п’ятниці, 27 вересня. Нагадаємо, що покарати українську збірну у ФІФА можуть за використання фашистської символіки і прояв расизму на стадіоні.

 Зокрема, присутній на матчі Україна – Сан-Марино делегат FARE зробив кілька записів, в яких відобразив деякі моменти, що мали місце на стадіоні. Саме за ці «моменти» Федерація футболу України і може понести суворе покарання.

 Делегат зробив такі записи: використання піротехнічних засобів (накладення штрафу), расистські витівки глядачів (проведення матчу за порожніх трибунах) і фашистська символіка на стадіоні (зняття очок зі збірної України).

 Додамо, що свій найближчий матч українська збірна зіграє 11 жовтня в Харкові проти Польщі. В даний момент у відбірковій групі чемпіонату світу підопічні Михайла Фоменка з 15-ма очками ділять друге місце з Чорногорією. Однак, Україна має перевагу в особистих зустрічах з Чорногорією. У Англії – 16 очок, а у Польщі – 13 очок.

Related Post

 Матчі, що в групі: Україна – Польща (будинку), Сан-Марино (у гостях).

 Раніше перший віце – президент ФФУ Сергій Стороженко розповів, що в федерацію футболу України прийшов лист від ФІФА, де були вказані конкретні порушення. Але спочатку мови про факти використання фашистської символіки у Львові не йшло.

 «До 25 вересня ми постараємося встановити особи тих людей, які вели себе невідповідно на матчі. Співробітники МВС вже займаються цим питанням»,- завив тоді Стороженко.

 Він повідомив, що вердикт по збірній України буде відомий вже до 27 вересня. Судячи з усього, в ФІФА вирішили відтягнути винесення рішення на останній термін.

 За матеріалами: vesti.ua

Leave a Comment