fbpx
Політика

Володимир Путін проведе зустріч з лідерами країн ОДКБ

Як повідомила прес-служба Кремля, російський президент Володимир Путін у понеділок проведе зустріч з лідерами країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Передбачається, що ключовими темами обговорення на сесії стануть два питання, пов’язані з Афганістаном.

Це зміцнення взаємодії в рамках ОДКБ з метою протидії викликам і загрозам, що походить з Афганістану, а також – надання колективної допомоги Таджикистану в зміцненні таджицько-афганського кордону. За словами помічника глави російської держави Юрія Ушакова, крім цих питань на саміті відбудеться обмін думками і з інших актуальних аспектів, щодо регіональних і міжнародних проблем.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Лідери обговорять ситуацію в Сирії і навколо неї. Раніше було заявлено, що країни – члени ОДКБ виходять з того, що врегулювати сирійську кризу можна тільки лише політико-дипломатичним шляхом. Лідери країн мають намір продовжувати спільні зусилля з відстоювання норм і принципів міжнародного права, центральної ролі ООН у загальносвітових питаннях.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Якщо буде досягнута домовленість про те, щоб висловити колективну думку, то таку заяву приймуть", – додав Юрій Ушаков, який представляє Кремль.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: