fbpx
Політика

У Шотландії пройшов марш на підтримку виходу зі складу Великобританії

У шотландському Единбурзі пройшов марш на підтримку виходу зі складу Великобританії, в якому, за даними поліції, брали участь, як мінімум, вісім тисяч людей.

За задумом організаторів, акція була покликана продемонструвати широку суспільну підтримку ідеї відокремлення Шотландії від Великобританії і в ній, за їх твердженнями, взяли участь "від 20 тис. до 30 тис. осіб".

Демонстрація проходила під гаслом "Голосуй за незалежність", в ній брали участь як представники політичних організацій, так і пересічні мешканці Шотландії, багато з яких прийшли на захід цілими сім’ями і принесли з собою національні прапори і транспаранти, на яких пояснювалася необхідність виходу зі складу Сполученого Королівства.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Зібравшись у центрі Единбурга, після мітингу демонстранти довгою колоною попрямували до шотландського парламенту. "Наша країна володіє всім необхідним, щоб стати успішною незалежною державою", – заявив раніше перший міністр і глава регіонального уряду Алекс Селмонд.

На його думку, майбутній референдум – це "по- справжньому унікальний шанс", який надається раз у житті, тому, що "Йдеться не про вибори якогось окремого політика чи партії, йдеться про те, щоб завершити шлях нашої країни до незалежності, який ми почали більше століття тому". Нагадаємо, референдум з питання відділення Шотландії від Великобританії призначений на 18 вересня 2014 року.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: