fbpx
Політика

Еxit-polls: Блок Меркель перемагає на виборах до бундестагу

Дані німецьких exit polls свідчать, що на виборах до бундестагу, що проходять в ці години, перемагає блок Ангели Меркель "Християнсько – демократичний союз/Християнсько -соціальний союз" ( ХДС/ХСС), набираючи 42% голосів виборців. Відповідно, Меркель зможе знову стати канцлером Німеччини, побивши рекорд Маргарет Тетчер.

Вже до цієї години зрозуміло, що в однопалатний орган народного представництва Федеративної Республіки Німеччина пройдуть чотири-п’ять партій, причому партнери ХДС/ХСС по правлячій коаліції – "Вільна демократична партія" – швидше за все, до парламенту не потрапить. Цьому блоку віддають не більше 4,5 – 4,7 % голосів, у той час як на парламентських виборах необхідно заручитися підтримкою не менше 5 % голосів електорату. Приблизно така ж кількість голосів (4,5 – 4,9 %) набирає і партія євроскептиків "Альтернатива для Німеччини".

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Найближчі суперники блоку Ангели Меркель – Соціал-демократична партія Німеччини та її лідер Пеєр Штайнбрюк – за попередніми даними, набирають 25,5 – 26,5 %. «Зелені» можуть пройти до парламенту з 8 % голосів.

Вибори в Німеччині (відео):

За матеріалами: РИА Новости, lenta.ru

Читайте також: