fbpx
Футбол

УПЛ. «Шахтар» – «Ворскла»: матч 4-й і 5-й команд українського чемпіонату

 Ситуація в турнірній таблиці УПЛ на сьогодні така, що в трійці лідерів немає донецького «Шахтаря» і київського «Динамо». Сьогодні «Шахтар», що займає четверте місце, на «Донбас – Арені» зіграє з полтавською «Ворсклою», яка знаходиться на п’ятій сходинці турнірної таблиці і відстає від «Шахтаря» лише на три очки. Такий розвиток подій складно було уявити перед початком сезону-2013/2014, але перемога полтавського клубу сьогодні дозволить йому наздогнати чемпіона України. З урахуванням турнірного становища і тієї гри, яку демонструють донецький і полтавський клуби, інтерес до їх сьогоднішнього протистояння підвищений. У ЗМІ пишуть про те, що на трибунах «Донбас Арени» очікується понад сорок тисяч глядачів.

 Донецький «Шахтар» протягом вже трьох турів не може виграти в українській футбольній першості. Складно пригадати, коли таке було востаннє. Такі результати не дозволяють підопічним Мірчі Луческу перебувати у трійці лідерів, а невдача сьогодні може ще більше погіршити становище «Шахтаря» у боротьбі за чемпіонство. Виходить, що «Шахтар» знаходиться в такій ситуації, коли права на помилку просто немає. Настрій у футболістів «Шахтаря» має бути на рівні, адже гірники минулого вівторка у стартовому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів у Сан – Себастьяні з рахунком 2:0 обіграли іспанський «Реал Сосьєдад».

 Полтавська «Ворскла» після дев’яти стартових турів, безумовно, є головним відкриттям поточного чемпіонату. Василь Сачко, що не має досвіду тренерської роботи, зумів створити міцний колектив, який може створити сьогодні проблеми будь-якій команді в УПЛ.

 Останній матч «Шахтаря» і «Ворскли» на «Донбас – Арені» було зіграно в серпні минулого року, і тоді гірники впевнено виграли з рахунком 4:1. Але в той час «Шахтар» був зовсім іншим, та й «Ворскла», м’яко кажучи, не блищала.

 Нагадаємо нашим читачам, що матч «Шахтар» – «Ворскла» розпочнеться о 18:30, а пряма трансляція цього поєдинку запланована відразу на двох телеканалах – «Першому національному» та «Футбол».

 Також нагадаємо, що 10 – й тур УПЛ стартував вчора двома поєдинками. «Волинь» вдома з рахунком 1:0 обіграла «Іллічівець», а «Севастополь» в найцікавішому матчі виграв з рахунком 4:2 у донецького «Металурга». Сьогодні також зіграють «Говерла» – «Арсенал» і «Таврія» – «Металіст», а завершиться черговий тур в українській Прем’єр – лізі в неділю, 22 вересня, ще трьома матчами.

Читайте також: