fbpx
Політика

Обама пообіцяв Ірану в обмін на співпрацю зняти санкції?

 За інформацією, що просочилася в західні ЗМІ, президент США Барак Обама у листі президентові Ірану Хасану Роухані пообіцяв зняти з Тегерана санкції, у випадку, якщо той буде виконувати зобов’язання і позбудеться від невизначеності у співпраці з міжнародним співтовариством.

 При цьому, видання New York Times, яке першим повідомило про це, посилається на неназваного представника американської адміністрації, а по офіційних каналах в Білому домі заявляють, що їм нічого невідомо про це. Зокрема, представник Білого дому Джош Ернест у п’ятницю заявив журналістам, що США поки не розглядають можливість зняття санкцій з Ірану після заяв нового президента цієї країни про готовність до переговорів з ядерної проблеми.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Напередодні президент Ірану з позитивного боку оцінив послання американського президента Обами про способи врегулювання ядерної програми своєї країни. Воно було витримано в позитивному тоні, заявив Хасан Роухані, коментуючи свою переписку з американським лідером.

 «З моєї точки зору, тон листа був позитивним і конструктивним», – сказав Роухані, однак, не став вдаватися в деталі пропозицій Обами.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: