fbpx
Театр

МХТ святкує 145-річчя з Дня народження Ольги Кніппер-Чехової

 Сьогодні Московський художній театр імені Чехова відзначає пам’ятну дату: 21 вересня виповнюється 145 років від Дня народження однієї з засновників МХТ – учениці Немировича – Данченка, народної артистки СРСР Ольги Леонардівни Кніппер – Чехової.

 Професійний дебют Ольги Кніппер збігся з відкриттям легендарного театру – вона вперше вийшла на цю сцену в ролі цариці Ірини в першому спектаклі МХТ "Цар Федір Іоаннович". Відразу після прем’єрного дебюту Ольга Кніппер отримала роль Аркадіної в «Чайці». Під час роботи над цим спектаклем вона закохалася в автора п’єси – Антона Павловича Чехова. Так виник не тільки творчий, але і сімейний тандем.

 На жаль, офіційно будучи чоловіком і дружиною, Кніппер і Чехов не могли довго перебувати разом, так як через хворобу письменник змушений був жити в Ялті. Актриса залишила після себе приголомшливу епістолярну спадщину – їх листування з чоловіком включає в себе близько дев’ятсот листів, кожен з яких буквально пронизаний любовними переживаннями.

 Востаннє Ольга Кніппер – Чехова вийшла на сцену МХТ в 1950 році, зігравши у виставі "Воскресіння" за романом Лева Толстого.

Ольга Кніппер-Чехова (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: