fbpx
Політика

Конгрес США відмовився фінансувати головну реформу Обами

 Палата представників конгресу США напередодні ухвалила законопроект, відповідно до якого буде забезпечуватися фінансування роботи держустанов з початку нового фінансового року. Примітно, що в даному документі передбачено відмову у фінансуванні реформи охорони здоров’я, яка була однією з основних ініціатив президента країни Барака Обами.

 Тим часом, Білий дім заявив, що голова держави має намір накласти вето на цю резолюцію, оскільки, на думку президента, така міра позбавить мільйони сімей доступу до охорони здоров’я. У травні цього року за скасування реформи охорони здоров’я проголосував і Конгрес США, за її скасування виступили 229 конгресменів (227 республіканців і двоє демократів), проти – 195 демократів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Жоден прихильник республіканців не підтримав реформу президента. Минуле голосування в палаті представників стало вже 37- ою за рахунком спробою конгресменів відправити дану реформу в архів.

 Противники реформи незадоволені тим, що покупка страховки стає обов’язковою, також, законом накладаються суворі обмеження на страхові компанії, що викликає їх протидію цьому закону. Зокрема, у разі його прийняття буде заборонено піднімати вартість страховки в разі виникнення у пацієнта серйозного захворювання, а це позбавляє страхові компанії великих прибутків.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: