fbpx
Без категорії

Ельбрус Тедеєв та Ірина Мерлені зараховані в Зал Слави FILA

 Ельбрус Тедеєв та Ірина Мерлені були урочисто зараховані в Зал Слави Міжнародної федерації об’єднаних стилів боротьби (FILA). Повідомляється, що уславлені спортсмени були удостоєні такої честі з нагоди десятиріччя створення Залу Слави.

 Ельбрус Тедеєв та Ірина Мерлені потрапили до числа десяти спортсменів, яким керівництво Міжнародної федерації об’єднаних стилів боротьби введенням в Зал Слави віддало данину поваги за їх внесок у розвиток боротьби, що є одним з найстаріших видів спорту у світі.

 Відзначається, що спортсмени, які разом з Ельбрусом Тедеєвим та Іриною Мерлені були введені в Зал Слави FILA, всі разом заробили десять олімпійських медалей і 35 медалей світових першостей.

 Ельбрус Тедеєв в 2004 році став олімпійським чемпіоном, а в 1995, 1999 і 2002 роках український спортсмен вигравав чемпіонати світу. У 1999 році Ельбрус Тедеєв став чемпіоном Європи з вільної боротьби.

 Ірина Мерлені є олімпійською чемпіонкою 2004 року, бронзовою призеркою Олімпіади -2008. Тричі – у 2000, 2001 і 2003 роках – Ірина Мерлені ставала чемпіонкою світу, а в 2004 і 2005 роках спортсменка вигравала «золото» чемпіонатів Європи.

 За матеріалами: sport.ua, Wikipedia.org

Читайте також: