fbpx
Політика

Азаров розповів, що заважає домовитися Україні та Росії

 Зараз Україні та Росії заважають домовитися деякі політичні уявлення про те, якою саме має бути Україна. Про це повідомив прем’єр – міністр України Микола Азаров під час 10 – го Ялтинського щорічного саміту YES.

 Говорячи про те, які конкретно кроки робить уряд для того, щоб наблизити Україну до Євросоюзу, Микола Азаров навів приклад впровадження нових стандартів у фармацевтичній промисловості. Нагадаємо, що ці стандарти були прийняті 2 роки тому.

 «Якою працею нам давалося це рішення. Наші конкуренти засипали український ринок лікарськими препаратами, виробленими незрозуміло де – Бангладеш, Індія. Я до Індії з повагою ставлюся, але не з повагою до тих підпільних компаній, які працюють в Індії», – розповів Азаров.

Читайте також:  Поблизу Ужгорода відбулась зустріч Роберта Фіцо і Дениса Шмигаля: гучні заяви прем'єрів (ВІДЕО)

 «Важливо було зробити цей крок», – заявив Азаров.

 Прем’єр пояснив, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна має бути масштабнішу роботу з переорієнтації всіх стандартів якості та технічних норм на європейські. Така переорієнтація вимагає не тільки багато часу, але і величезного обсягу коштів.

 «Коли я про це спілкувався з прем’єром Росії Медведєвим, то він сказав: як тільки Україна перейде на ці стандарти, то вона зробить несумісною дану продукцію з нормами Митного союзу», – підкреслив Азаров.

Читайте також:  Нардеп-хабарник втік з України через Закарпаття

 Після цього, згадав Азаров, він задав Медведєву дипломатичне питання: «А ви – то в якому напрямку рухаєтеся, модернізіруете стандарти і норми? Може, ви до Бангладешу наближатися хочете або до Пакистану?».

 На це Медведєв відповів Азарову: «Ні. Ми б теж хотіли, щоб у нас працювали європейські норми».

 «Тоді якщо обидві сторони цього хочуть, що ж заважає нам домовлятися?», – дивується український прем’єр.

 На думку Азарова, домовитися заважають політичні уявлення про те, якою саме має бути Україна.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: