fbpx
Наука

Curiosity не виявив життя на Марсі

Як повідомили вчені з NASA, марсохід Curiosity не виявив значної кількості метану на планеті Марс. Цей газ є однією з ключових умов для виникнення деяких мікроорганізмів, і його відсутність означає, що життя на цій планеті, швидше за все, немає.

Американські вчені повідомили, що дослідження, проведені хімічною мінілабораторією марсохода виявили в атмосфері Червоної планети лише одну третину частини метану на мільярд, і ця інфолрмація перекреслює надії тих, хто очікував виявлення життя. Колишні повідомлення про наявність метану в атмосфері Марса з’явилися внаслідок неправильної обробки даних.

За словами вчених, марсохід зробив шість проб атмосфери, і всі аналізи свідчать про відсутність метану.

Провідний науковий співробітник NASA Майкл Майєр заявив, що отриманий "важливий результат", який направить зусилля вчених у вірне русло. За його словами, висновки, зроблені приладами марсохода, звичайно ж, зменшують вірогідність наявності на Марсі мікробів, що виробляють метан в результаті своєї життєдіяльності. У той же час, цей висновок стосується лише одного типу обміну речовин у бактерій, так як навіть на Землі існує багато типів мікробів, що не виробляють метан.

Curiosity не виявив життя на Марсі (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: