fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. У фіналі зіграють Литва і Франція

Сьогодні визначилися фіналісти чемпіонату Європи з баскетболу, що проходить в Словенії. У півфінальних поєдинках грали збірні Литви та Хорватії, а також команди Іспанії та Франції. В українських уболівальників інтерес до Євробаскету – 2013 підвищений, і причиною цього став успішний виступ на турнірі збірної України, яка сьогодні, обігравши Італію, по-перше, посперечається завтра зі збірною Словенії за п’яте місце на чемпіонаті Європи, а по-друге, українська збірна отримала право виступити на чемпіонаті світу з баскетболу.

У першому півфіналі сьогодні зустрічалися збірні Литви та Хорватії. Нагадаємо, що саме хорватам збірна України програла у чвертьфіналі. Сьогодні команда з Прибалтики була сильнішою. Збірна Литви виграла у команди Хорватії з рахунком 77:62 (24:19, 16:18, 21:8, 16:17) і очікувала результат поєдинку збірних Іспанії та Франції.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Від матчу Іспанія – Франція чекали багато чого  І причин для цього було, як мінімум, дві. Перша причина: збірні Іспанії та Франції є одними з найсильніших команд не лише Європи, а й світу. Причина друга: у фіналі Євробаскету -2011, який, нагадаємо, відбувся в Каунасі, грали сьогоднішні суперники по півфіналу. Два роки тому збірна Іспанії виграла у збірної Франції з рахунком 98:85.

У сьогоднішньому матчі, в другій чверті перевага збірної Іспанії стала більшою десяти очок і здавалося, що питання з другим фіналістом Євробаскету – 2013 вирішене. Але збірна Франції зробила неможливе: протягом третьої чверті французька команда скоротила відставання до шести очок, а в четвертій чверті взагалі наздогнала суперника. За 3 хвилини до кінця четвертої чверті рахунок став 61:61 . А за 40 секунд до кінця рахунок був 65:65. Нервова і захоплююча кінцівка матчу, коли обидві команди мали шанси вирвати перемогу, у результаті привела до овертайму, в якому чинні чемпіони Європи – іспанці – програли збірній Франції, у складі якої сьогодні блищав Тоні Паркер.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Збірна Франції виграла з рахунком 75:72, і таким чином  у фіналі Євробаскету – 2013, який відбудеться 22 вересня у столиці Словенії Любляні, зіграють збірні Литви та Франції. Уболівальників чекає цікавий поєдинок, оскільки обидві пробилися у фінал команди гідні носити звання кращої баскетбольної команди Європи.

Читайте також: