fbpx
Право

Судовий процес над колишнім главою ФРН Крістіаном Вульфом почнуть 14 листопада

За повідомленням представника земельного суду в Ганновері, судовий процес над колишнім президентом Федеративної Республіки Німеччини Крістіаном Вульфом, який звинувачується в отриманні особистої вигоди від займаного службового становища, буде розпочато 14 листопада 2013 року. Раніше, планувалося почати процес 1 листопада.

«Унаслідок виконання інших зобов’язань деякі адвокати Крістіана Вульфа у заплановані терміни попросили перенести дату початку суду», – повідомив представник судової інстанції.

Як очікується, розгляд судом справи Крістіана Вульфа і його друга, бізнесмена Давида Греневольда, займе близько 8 тижнів. Заплановано близько 16 судових слухань. За твердженням сторони звинувачення, Греневольд, підозрюваний у підкупі офіційних посадових осіб, в 2008 році взяв на свій рахунок частину витрат з оплати перебування подружньої пари Вульфів під час свята пива «Октоберфест» у Мюнхені. У той час Вульф займав місце прем’єр-міністра в Нижній Саксонії.

У своєму обвинуваченні прокуратура виходить з того, що Греневольд, таким чином, намагався мотивувати Вульфа для виступу підтримки одного з кінопроектів. Саме це і зробив Вульф після декількох тижнів.

Обома пред’явлені їм звинувачення спростовуються.

Крістіан Вульф постане перед судом (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: