Судно “Арктік Санрайз” доставлять в Мурманськ

Як повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії по Мурманській області, російські прикордонники після огляду криголама "Арктік Санрайз", що належить руху «зелених», доставлять його в порт Мурманськ, де будуть проведені подальші дії слідчого характеру.

Нагадаємо, раніше активісти екологічного руху «Грінпіс» на швидкохідних човнах атакували платформу "Приразломная"​​, що належить концерну «Газпром».

"Після невдалої спроби закріпитися на платформі, двоє з них опинилися в крижаній воді і були підняті на борт прикордонного сторожового корабля "Ладога", – розповіли в прес -службі, додавши, що екологам було надано медичну допомогу. Після цього командир прикордонного корабля, відповідно до чинного російського законодавства, прийняв рішення зупинити криголам "зелених", однак ті відмовилися виконати вимоги прикордонників про зупинку.

Related Post

"Виходячи з обстановки, з корабельної зброї "Ладоги" були зроблені попереджувальні постріли в повітря. Зупинено ж судно було завдяки висадці на нього з вертольота спецназу", – розповіли в прес-службі.

Там же повідомили, що підняті з води екологи повернулися на судно "Грінпіс", а його екіпаж вийшов на зв’язок. "Нам пред’явили досить серйозні звинувачення – в ​​тероризмі, веденні незаконного науково-дослідної діяльності", – розповів один з екологів по телефону.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment