fbpx
Економіка

Судно “Арктік Санрайз” доставлять в Мурманськ

Як повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії по Мурманській області, російські прикордонники після огляду криголама "Арктік Санрайз", що належить руху «зелених», доставлять його в порт Мурманськ, де будуть проведені подальші дії слідчого характеру.

Нагадаємо, раніше активісти екологічного руху «Грінпіс» на швидкохідних човнах атакували платформу "Приразломная"​​, що належить концерну «Газпром».

"Після невдалої спроби закріпитися на платформі, двоє з них опинилися в крижаній воді і були підняті на борт прикордонного сторожового корабля "Ладога", – розповіли в прес -службі, додавши, що екологам було надано медичну допомогу. Після цього командир прикордонного корабля, відповідно до чинного російського законодавства, прийняв рішення зупинити криголам "зелених", однак ті відмовилися виконати вимоги прикордонників про зупинку.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

"Виходячи з обстановки, з корабельної зброї "Ладоги" були зроблені попереджувальні постріли в повітря. Зупинено ж судно було завдяки висадці на нього з вертольота спецназу", – розповіли в прес-службі.

Там же повідомили, що підняті з води екологи повернулися на судно "Грінпіс", а його екіпаж вийшов на зв’язок. "Нам пред’явили досить серйозні звинувачення – в ​​тероризмі, веденні незаконного науково-дослідної діяльності", – розповів один з екологів по телефону.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: