fbpx
Право

Реформа РАН не є кращим прикладом для України – Володимир Семиноженко

Реформа РАН, яка зараз проводиться в Росії, є не кращим прикладом для України, вважає член Президії НАНУ Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко. Про це УНН повідомили у прес-службі КМУ.

"Реформа РАН у такому вигляді, який здійснюється в Росії, не кращий приклад для України", – заявив Голова Держінформнауки.

"Законодавчий процес щодо "реформування" РАН в Російській Федерації не підлягає жодній логіці, бо тут логіка відсутня – її не можуть зрозуміти навіть академіки", – підкреслив Володимир Семиноженко.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, законодавці замість того, щоб створити умови для підвищення ефективності наукової діяльності, поставили іншу самоціль – майно. "Але варто пам’ятати, що для вченого наукове майно – це прилади, обладнання, підписка на журнали, лабораторії тощо. Хто краще в цьому розуміється: професіонал або чиновник штучно створюваного для РАН агентства?", – сказав Голова Держінформнауки.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Він звернув увагу на той факт, що в наших академіях – а це державні установи – роль агентства виконував і виконує весь блок служб, підпорядкованих головному вченому секретарю. Якщо такі служби працюють погано, то для врегулювання питання можна задіяти весь законодавчий арсенал впливу.

Джерело: УНН

Читайте також: