fbpx
Міжнародна економіка

Кучма: “Україна має бути вдячна Росії за ціни на газ”

 Колишній президент України Леонід Кучма висловив упевненість у тому, що українська влада повинна бути вдячна Російській Федерації за таку високу ціну на газ. На думку Кучми, саме такі ціни на газ змушують займатися розвитком високих технологій.

 Про це політик заявив на щорічній зустрічі "Ялтинська європейська стратегія". Зазначимо, що цього року проводиться 10-а за рахунком зустріч.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 «Ми повинні дякувати росіянам за таку високу ціну на газ. А також за те, що вони змушують нас займатися новими високими технологіями», – заявив другий президент України.

 За словами Леоніда Кучми, українська влада не повинна сподіватися на те, що Росія буде знижувати ціни на вартість природного газу.

 «По-моєму, це – ілюзія. Ми знали, що ціна на російський газ не завжди буде в межах 50 доларів. Не варто очікувати, що обговорюючи це питання кожен день, ми зможемо домогтися зниження вартості природного газу», – додав Леонід Кучма.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Також екс – президент зазначив, що навіть якщо Україна знайде альтернативні джерела поставок газу з Європи, це не зможе задовольнити потреб держави.

 За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: