fbpx
Політика

Зюганов бачить у промові Путіна на форумі “Валдай” мотив зміни курсу Росії

Лідер комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов оцінив промову президента Володимира Путіна на форумі «Валдай», як ідеологічну і політичну основу для зміни курсу правління і необхідності відставки уряду.

«Вперше заговорив Путін про те, що країна просто не зможе існувати без національної ідеї. Президент заявив на форумі, що основною силою Росії стануть вже не ядерна зброя і природні ресурси, а освіта і фізично і творчо здорові громадяни. Він також додав, про необхідність відновлювати роль російської культури і літератури, які мають стати основою для самовизначення, джерелом для самобутності та усвідомлення національної ідеї. Я вже двадцять років чекаю подібної заяви. Така промова повинна звучати з трибун перед нацією і Федеральними зборами. Національні ідеї не народжуються в головах окремих індивідуумів. Ідеї ​​народжуються народом у віках, у процесі праці, мук, перемог і поразок. За тисячу років своєї історії, ми давно сформували таку ідею, суть її в тому, що ми – народ перемог. Я вважаю, що вчорашній виступ Путіна є нічим іншим, як його підгрунтям і обгрунтуванням того, що країна має потребу в зміні взятого курсу, що має на увазі відставку нинішнього уряду», – заявив Геннадій Зюганов журналістам.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Нагадаємо, що фракція КПРФ заявляла раніше про намір внести до Держдуми законопроект про відставку Кабінету міністрів. Для цього причин було перераховано десять, серед яких основною є невдоволення партії проведеною економічною реформою, яка, за його словами, не забезпечує економічне зростання Росії, а навпаки веде країну до катастрофи. Другим у списку КПРФ у невдоволенні Кабміном значилася бездарно проведена фінансова політика держави. Крім цього, Зюганов додав, що у КПРФ підготовлена ​​програма з виведення країни з кризи.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Володимир Путін виступає перед учасниками клубу «Валдай» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: