fbpx
Політика

«Вступ до ЄС – самогубство для економіки України», – радник Путіна

Радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв прогнозує економічну катастрофу Україні у разі підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію. Про це радник російського президента заявив в інтерв’ю ЗМІ.

«Для нас це абсолютно незрозуміло, навіщо Україна підписує з Євросоюзом цю Угоду. Ми цього зрозуміти не можемо. Це якісь суб’єктивні інтереси українців, які за цим стоять», – міркує Глазьєв.

За словами радника Путіна, після підписання Угоди Україна втратить у експорті продовольства, а також втратить у внутрішньому ринку.

«Вона втрачає в кооперації з Росією. Це самогубство для економіки України, тому що зараз всі 3 "локомотиви зростання" економіки – хіміко-металургійний, машинобудівний і агропромисловий комплекси – найтіснішим чином пов’язані з Білорусією і Росією. Ну і з Казахстаном, як з країною-членом нашого Митного союзу», – розповів Глазьєв.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Тобто, підкреслив радник Путіна, кооперація з Росією стане менш ефективною для України, тому що доведеться платити ввізні мита. По суті, це означатиме фактично крах більшості галузей машинобудування в економіці України.

«Тобто, хоч як крути, ми бачимо, – інтегруючись з Росією, Україна отримує плюс 10 мільярдів в торгівлі, а йдучи до Європи – мінус 3 мільярди. У нас зростання, а там мінус», – застерігає Глазьєв.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Фактично, заявив Глазьєв, підписання Угоди про асоціацію з ЄС – це економічна катастрофа для України.

Нагадаємо, що на листопадовому саміті у Вільнюсі Україна збирається підписати з ЄС Угоду про асоціацію. Зокрема, частиною Угоди є і створення зони вільної торгівлі з ЄС. При цьому офіційний Київ пропонує Кремлю взаємовигідне співробітництво в рамках Митного союзу.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: