fbpx
Новини світу

Італія, Джильо: почалися пошуки двох зниклих безвісти після аварії «Коста Конкордіа»

Сьогодні, 19 вересня, фахівці, що ліквідовують наслідки аварії круїзного лайнера «Коста Конкордіа» біля берегів італійського острова Джильо, приступили до пошуків двох осіб, що значаться зниклими безвісти. Йдеться про члена екіпажу, громадянина Індії та про туристку з острова Сицилії.

За повідомленнями Департаменту цивільного захисту країни, дно узбережжя в зоні аварії корабля спочатку буде обстежено спеціальними роботами, а згодом, на підставі вже отриманої інформації, за роботу візьмуться водолази.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Цей план став можливим, завдяки виконаній 17 вересня унікальній операції зі зняття круїзного лайнера з рифів шляхом приведення його у вертикальне положення, а згодом встановлення лайнера на спеціально для цих цілей вибудувану платформу. 

За словами глави відомства та надзвичайного комісара з ліквідації наслідків аварії Франко Габріелла, пошук зниклих безвісти людей є завданням пріоритетної важливості. Всього, в корабельній аварії пасажирського круїзного лайнера «Коста Конкордія», яка відбулася через неуважність капітана судна в ніч на 14 січня 2012 року, загинуло 32 людини. Тіла 30- ти пасажирів були виявлені раніше.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Підйом «Кости Конкордії» (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: