fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Україна програла Хорватії і не вийшла в півфінал

 Тільки що збірна України з баскетболу на Євробаскеті – 2013 завершила свій поєдинок проти збірної Хорватії. Разом з цим матчем завершився і похід підопічних Майка Фрателло за титулом чемпіона Європи.

 Як ми зазначали раніше, успішне проходження Україною двох групових раундів і вихід у чвертьфінал європейської баскетбольної першості – це успіх. Таке досягнення є першим для української баскетбольної збірної за всю історію незалежної України. Напередодні матчу з Хорватією згадувалися минулі протистояння Україна – Хорватія, і їх результати говорили про одне: зі збірною Хорватії грати можна і потрібно. У поєдинках Євробаскету – 2013 вболівальники встигли побачити не тільки індивідуальні дії баскетболістів української збірної але і те, що Майк Фрателло зміг зробити справжню КОМАНДУ, яка здатна протистояти кращим європейським збірним.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Перша чверть сьогоднішнього матчу Україна – Хорватія завершилася внічию, а от потім хорвати потихеньку нарощували свою перевагу. 51:35 – з таким рахунком хорвати виграли першу половину поєдинку. 70:61 – з таким рахунком завершилася третя чверть, і в останній, четвертій чверті збірна України робила все можливе для перемоги. Але сьогодні, на жаль, не вийшло.

 Збірна України програла Хорватії з рахунком 72:84. Спасибі! Тільки слова подяки можна сказати підопічним Майка Фрателло і самому тренерові за ту гру, яку збірна України показала  в Словенії на чемпіонаті Європи з баскетболу. Що ж, тепер збірній України доведеться вирішувати локальну задачу у вигляді завоювання путівки на чемпіонат світу в турнірі за 5-8 місця. Будемо сподіватися, що рішення такого завдання буде під силу підопічним Майка Фрателло.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, що вчора на Євробаскеті – 2013 відбулися два чвертьфінальні поєдинки, а їх результати такі:

 Сербія – Іспанія – 60:90 (5:21 , 18:27 , 16:25 , 21:17)

 Словенія – Франція 62:72 (12:10 , 12:16 , 21:24 , 17:22).

Читайте також: