fbpx
Політика

Урядовий законопроект про виконання судових рішень не має відношення до євроінтеграції – Яценюк

 Як повідомив лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, підготовлений урядом законопроект про виконання судових рішень має бути спрямований на євроінтеграцію, однак на ділі він таким не є.

За його словами, опозиція голосувала за цей законопроект у першому читанні на тих умовах, що він забезпечить виконання судових рішень, а не заборонить українцям отримувати кошти, які вони повинні отримати на законних підставах з держбюджету за рішенням судів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Арсеній Яценюк підкреслив, що прийняття даного законопроекту в цій редакції не має нічого спільного з євроінтеграцією.

«Він навпаки – суперечить європейським нормам і нормі української конституції», – заявив опозиціонер.

Депутат нагадав, що бюджетний борг перед українцями становить близько 40 мільярдів гривень, і тому опозиція відмовляється підтримувати цей законопроект, оскільки він позбавляє цих громадян права на отримання коштів за рішенням судів.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Ми не дозволимо уряду фальсифікувати закони, які є антиєвропейськими, попросту чіпляючи до них назву, що вони за ЄС», – додав Арсеній Яценюк.

Читайте також: