fbpx
Політика

Угода про асоціацію. З боку України видно прогрес на шляху до підписання договору з ЄС – Девід Лідінгтон

  Україна істотно активізувала свою роботу на шляху виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію на листопадовому саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі, вважає міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великобританії Девід Лідінгтон (David Lidington).

"Ще в березні 2013 року мене дуже турбувало те, що реформи в Україні проходять дуже повільно. Але вже після літніх канікул в парламенті ми стали свідками того, що демонструється певна активність, український уряд і Верховна Рада демонструють певне бажання", – сказав британської міністр в ексклюзивному інтерв’ю агентству  "Інтерфакс- Україна", говорячи про перспективи підписання Угоди.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

При цьому, додав він, важливо, щоб цей процес в Україні продовжився.

"І коли буде прийматися рішення, нам необхідно певне підтвердження того, що конкретні реформи проводяться і впроваджуються в життя, і Україна буде віддана цим реформам, особливо у сфері верховенства права", – підкреслив Д. Лідінгтон.

Британський міністр зазначив, що в цьому контексті позитивним є прийняття рішення з приводу проведення повторних виборів на окремих округах.

"Ми будемо спостерігати, яким чином проводитимуться ці вибори", – сказав він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Міністр також позитивно оцінив роботу на шляху реформування прокуратури в Україні і висловив сподівання, що український парламент прийме всі необхідні рішення в цьому напрямку.

"Я б дуже хотів, щоб у мене була можливість сказати своєму прем’єр-міністрові, що Україна власне виконала всі ці умови, і вона перебуває на тому етапі, який дозволить підписати цю Угоду. Я цього дійсно щиро бажаю", – резюмував Д. Лідінгтон.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: