fbpx
Політика

Спецкомісія винесла рішення виключити Берлусконі з сенату

Спеціальна комісія італійського Сенату напередодні пізно ввечері шляхом голосування винесла рішення виключити колишнього прем’єра країни Сільвіо Берлусконі зі складу верхньої палати парламенту.

На думку більшості членів комісії, у зв’язку з тим, що в серпні за фінансове шахрайство суд засудив Берлусконі до чотирьох років в’язниці, тепер він не зможе виконувати обов’язки сенатора. За це рішення висловилися 15 членів спецкомісії, за те, щоб залишити прем’єра в Сенаті висловився всього лише одна людина, а ще вісім –  бойкотували засідання на знак протесту.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Втім, питання про мандат ще не вирішене остаточно і за італійськими законами, процедура очікується тривалою. Попереду ще одне засідання спеціальної комісії, на якому будуть розглянуті аргументи на користь виключення Берлусконі з сенату, потім з даної проблеми має висловитися весь сенат.

Між тим нещодавно повідомлялося, що адвокати Берлусконі не стали втрачати час і вже оскаржили сам закон в Європейському суді з прав людини, звинувативши нинішню владу у переслідуваннях з політичних мотивів, що загрожує демократії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: