fbpx
Право

Російський Кабмін схвалив проект скорочення бюджету

На сьогоднішньому засіданні російський уряд схвалив прогноз макроекономічного розвитку РФ і проект федерального бюджету на період з 2014 по 2016 рр..

Напередодні, 18 вересня, проект бюджету ще не був готовий в остаточній редакції, у зв’язку з чим Дмитро Медведєв викликав міністра фінансів Антона Сілуанова і велів «допрацьовувати його хоч вночі». Вже сьогодні вранці документ був представлений на розгляд Кабміну. ​​

Згідно з новим планом, розробленим Міністерством фінансів, наступного року доходи бюджету РФ складуть 13,569 трильйони рублів, причому витрати досягнуть 13,96 трильйони рублів. Спочатку передбачалося, що доходи РФ в 2014 році зростуть до 14,06 трильйони рублів, а витрати складуть 14,2 трильйони рублів. Дефіцит бюджету в нинішньому проекті зафіксований на рівні 0,5 % ( в 2014 році), 1% ( у 2015 році) і 0,6 %  ( у 2016 році).

Для зниження витрат бюджету програма держозброєння перенесена на пізніший термін, зарплати чиновників, військовослужбовців, суддів і прокурорів заморожені. Програма скорочення бюджету схвалена президентом Росії Володимиром Путіним.

Обговорення бюджету Росії (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: