fbpx
Політика

Регіонали переробили під себе один з євроінтеграційних законопроектів – Аваков

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Арсен Аваков заявив, що представники Партії регіонів не вміють грати чесно навіть у відкритих питаннях, таких, як євроінтеграція.

За його словами, сьогодні, 19 вересня, в парламенті має розглядатися один з найважливіших євроінтеграційних законопроектів – «Про внесення змін до деяких законів України про виконання судових рішень», проте представники Партії регіонів спробували непомітно внести до нього деякі зміни на свою користь.

«Сенс формулювання в кінці найважливішого і непогано прописаного закону: СУДОВІ РІШЕННЯ ЩОДО ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ виконуються в порядку та за процедурою… визначеною КАБІНЕТОМ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ!», – написав Аваков у своєму Facebook .

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Він пояснив, що в разі прийняття даного законопроекту, чи то чорнобилець чи вчитель, який виграв суд у державного органу, не зможе отримати гроші, поки цього не захоче Кабінет Міністрів.

«На сьогодні борг держорганів за судовими рішеннями перед приватними особами (чорнобильці, афганці, шахтарі, пенсіонери, вчителі, медпрацівники) близько 40 млрд. грн. (!!) – Хочуть заморозити. А за новими зобов’язаннями та боргами не платити зовсім до особливої ​​милості ..», – зазначив депутат.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як повідомив Аваков, такий законопроект складно назвати євроінтеграційним – це скоріше чергова спроба уряду пограбувати і так бідних людей.

Наостанок він підкреслив, що за наявності такого формулювання фракція «Батьківщина» не голосуватиме за ухвалення даного закону.

«Будемо домагатися зняття цієї норми!», – запевнив нардеп.

Читайте також: