fbpx
Право

Профспілка РАН планує провести мітинг на Болотній 28 вересня

За повідомленнями ИТАР -ТАСС, з посиланням на представника московської організації профспілки Російської академії наук (РАН ) Володимира Юркіна, організація вирішила влаштувати 28 вересня на Болотній площі мітинг проти реформи Академії.

«Після того, як нам було відмовлено в погодженні мітингу на площі Революції, нас переадресували на Суворовську площу. У відповідь ми запропонували міській управі Москви узгодити мітинг на Болотній площі загальною чисельністю до 5 тисяч людей» , – сказав Юркін.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, відповіді на пропозицію профспілки ще не надходило.

Нагадаємо, що вчора, 18 вересня, Держдума прийняла законопроект щодо реформи РАН в остаточному третьому читанні. Радою Федерації законопроект розглядатиметься на засіданні палати 25 вересня, після чого його направлять на затвердження президентові РФ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Володимир Фортов – президент РАН зауважив, що Державна дума не прийняла принципово важливу поправку, яка раніше була запропонована самою академією.

«Поправка полягає в наступному: академічні інститути, відповідно до їх науково-організаційного сектору, управляються академією, а їх майновий комплекс передати Агентству з науковим інститутам РАН», – пояснив глава академії.

РЕФОРМА РАН (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: