fbpx
Право

Покупки в duty free можна буде здійснювати за документами, що посвідчують особу, та проїзними документами – пропозиція Міндоходів України

 Зобов’язати магазини безмитної торгівлі (duty free) реалізувати товари, які перетинають державний кордон, фізичним особам тільки при пред’явленні документів, що засвідчують особу та надають право на перетин кордону України, пропонує Міністерство доходів і зборів.

 Відповідний проект постанови уряду про внесення змін до правил торгівлі в магазинах безмитної торгівлі (duty free) оприлюднено на веб – сайті міністерства.

 Згідно з проектом, крім зазначених документів, покупці повинні пред’явити посадковий талон в магазинах duty free в аеропортах або проїзний/посадочний документ для залізничного сполучення.

 Факт продажу товару буде підтверджуватися касовим або товарним чеком з вказівкою дати і часу продажу, номери рейсу (для авіасполучення), номери поїзду (для залізничного сполучення), назви судна (для міжнародного морського сполучення), серії та номери документа, що посвідчує особу та дає право на перетин держкордону України, ідентифікаційного коду товару та його вартості. Чек оформлюється у двох примірниках: один видається покупцю, інший – зберігається в магазині.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Тримачі магазину безмитної торгівлі, згідно з проектом, щомісяця до 15 числа місяця, наступного за звітним, повинні подавати митну декларацію на товари, що реалізуються в магазині безмитної торгівлі.

 Магазинам duty free пропонується заборонити використання приміщень магазину для зберігання та реалізації товарів, митне оформлення яких в митному режимі безмитної торгівлі не здійснено; продаж товарів з допоміжних приміщень або зі складу магазину безмитної торгівлі, а також в розстрочку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім того, пропонується заборонити продаж товарів пасажирам після фактичної відправки транспортного засобу, яким вони відправляються в поїздку.

 У разі схвалення проекту постанови урядом це набуде чинності через 45 днів з дня опублікування.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: