fbpx
Право

Новопризначений суддя Конституційного суду Олександр Касмінін прийняв присягу у Верховній Раді

  Новопризначений суддя Конституційного суду (КС) Олександр Касмінін прийняв суддівську присягу на ранковому засіданні Верховної Ради України в четвер.

При цьому в сесійній залі були присутні президент України Віктор Янукович, прем’єр -міністр України Микола Азаров, голова КС В’ячеслав Овчаренко та голова Верховного суду України Ярослав Романюк.

Після присяги, коли В. Янукович залишав сесійну залу, депутати від опозиції скандували "Юлі – волю!".

О. Касмінін, 1966 року народження, до призначення суддею КС обіймав посаду голови Апеляційного суду Полтавської області. Закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е.Дзержинського. З 1990 до 1999 року обіймав різні посади в районних прокуратурах Полтавської області, в 1993 році обраний на посаду судді Диканського районного суду Полтавської області, а в 1999 році призначений суддею Полтавського обласного суду (з 2001 – го Апеляційний суд Полтавської області) безстроково.  

У травні 2006 року призначений на посаду заступника голови Апеляційного суду Полтавської області, в 2011 році – очолив цей суд.

З вересня 2002 р. до червня 2006 р. був головою Ради суддів Полтавської області.

Відповідно до закону "Про Конституційний суд України", до його складу входить 18 суддів, по шість з них призначають президент, Верховна Рада і з’їзд суддів.

Як повідомлялося, В. Янукович указом від 17 вересня звільнив суддю КС Володимира Кампо у зв’язку з досягненням ним шістдесяти п’яти років і призначив замість нього О. Касмініна.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: