fbpx
Новини світу

На молдавсько-українському кордоні вилучено товарів на суму 300 000 євро

Представники місії ЄС з моніторингу молдавсько-українського кордону опублікували звіт про результати проведення спільної операції "Овідій". Згідно з наданими даними, на кордоні було вилучено близько 4000 літрів спирту, 100 000 сигарет, 19 транспортних засобів та 2 одиниці зброї. Загальна вартість вилучених товарів досягла 300 000 євро. 81 особа була покарана за порушення прикордонного режиму, 13 нелегальних мігрантів і 3 посередники під час перетину молдавсько-українського кордону затримані.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У документі наголошується, що спільна операція надала "правоохоронним органам Молдови та України відмінну можливість для взаємодії та обміну розвідданими, поклала початок новим розслідуванням".

Участь в операції "Овідій" брали Європол, Агентство Європейського союзу з безпеки зовнішніх кордонів, правоохоронні органи країн-членів ЄС /Австрії, Угорщини, Німеччини, Польщі, Італії, Нідерландів, Словаччини та Румунії/. Члени місії інспектували не тільки автомобільні пункти перетину кордону, а й морські порти, авіаційні та залізничні вузли.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: