fbpx
Новини світу

Експерт: “Асад може помилятися у вартості ліквідації хімічної зброї”

 За словами експерта по Близькому Сходу Андрія Баклицького, президент Сирії поспішив з оцінкою вартості ліквідації хімічної зброї країни. Нагадаємо, що Башар Асад оцінив дану операцію в один мільярд доларів. Однак, на думку експерта, на знищення хімічної зброї може піти значно менша сума грошей.

Нагадаємо, що президент Сирії Башар Асад офіційно підтвердив, що готовий передати хімічну зброю під контроль міжнародної громадськості без будь-яких додаткових умов. Також Башар Асад дав оцінку проведення даної процедури, як часову, так і фінансову. На думку сирійського лідера, на знищення всього арсеналу хімічної зброї держави необхідно витратити близько 1 мільярда доларів. Щодо часових рамок, то Асад вважає, що на повну утилізацію хімзброї піде близько року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Баклицький вважає, що сума, озвучена Асадом, є необдуманою. Аргументував експерт це тим, що в даний момент так і невідомо, якими запасами хімічної зброї володіє Сирія. Також невідомо і те, яким саме чином зброя буде знищена.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: