fbpx
Кінотеатри

Мінкульт РФ не отримував повідомлення про відмову від фінансування фільму “Чайковський”

Глава російського Мінкульту Володимир Мединський, коментуючи поширену сьогодні інформацію про те, що автори фільму «Чайковський» відмовилися від державного фінансування, заявив, що офіційного повідомлення він поки не отримував. У тому випадку, якщо продюсери нової картини все ж мають намір шукати спонсорів за кордоном, міністр культури просить їх змінити своє рішення.

«Поки ніякої відмови немає. Я про це в новинах читаю. Для того щоб відмовитися від грошей, як мінімум є процедура. Ніяких заяв від продюсера або від Серебреннікова (режисера фільму) в міністерстві немає. Мені здається, це новина, висмоктана з пальця. Можливо, таким чином домагаються додаткової публічності для цього фільму, додаткового піару», – заявив міністр.

Раніше Кирило Серебренніков написав на своїй сторінці в Facebook, що відмовляється від 30 000 000 рублів, які Мінкульт погодився виділити на зйомки біографічного фільму про Чайковського. Продюсер фільму «Чайковський» Сабіна Єремєєва  пояснила, що вони відмовляються від грошей Міністерства культури, так як відомство ставить дуже жорсткі часові рамки, і автори картини ризикують не вкластися у вказані терміни.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: